Френсис Гари назначен за втор мандат како Генерален директор на СОИС

WIPO3 На 8.мај.2014г., земјите членки на Светската организација за интелектуална сопственост (СОИС) со консезус го избраа Френсис Гари за втор шестгодишен мандат на функцијта генерален директор на Организацијата. Г-н Гари беше назначен од страна на Генералното собрание, највиското Управно тело на СОИС.

Со нетрпение очекувам да работиме со сите земји-членки во текот на следниот мандат. Политиката на интелектуалната сопственост според мене станува се поголем предизвик, …..Јас гледам на тоа како природна последица од зголемената економска вредност на нематеријалните средства и иновации и мисијата на Интелектуалната сопственост во наоѓање рамнотежа на сите интереси што го опкружуваат нашето иноваторско општество”.- Изјави Френсис Гари.

Вториот мандат на  австралијанецот г-н Гари започнува на 1 Октомври 2014 до Септември 2020 година.

Автор: Христина Трајчевска

Извор: СОИС

  • April 2024
   Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   « Jan    
   1234567
   891011121314
   15161718192021
   22232425262728
   2930  
 • IP4all Weekly Bulletin

  You can subscribe to the weekly IP4ALL Bulletin.

 • IP Consulting Ltd. - Intellectual Property Consulting Agency
 • Landmark-TP
 • Ivan Georgiev - Rembrand
 • Global IP Attorneys - The world's leading address guide for patent, trademark, copyright, intellectual property and IP attorneys. In just a few steps you can find your agency for registration and protection of your intellectual property, patent, design, copyright or trademark.
 • The Professional Sector Network is a referral and networking group that caters exclusively to leading firms with a history of excellence in the business, advisory and investment sectors.
 • Online source of information for the events and developments in the field of intellectual property worldwide
 • Jobs in USA
 • Become our partners
 • IP Basis®

 • IP Guide®