Адаптација на патентната информација спрема глобалните потреби

Адаптација на патентната информација спрема глобалните потребиЕвропскиот завод за патенти  (EPO) организира конференција за патентни информации.  На ова годишно собрание учествуваа повеќе од 400 лица од вкупно 48 држави. “Јас сум посебно среќен од можноста да комуницирам  со професионалци да им ги представам  нашите проекти и да добијам фидбек. Патентните информации се во тек со најновите трендови и дигитални технологии “- рече претседателот на EPO, Benoît Battistelli.

Претседателот, исто така, рече дека EPO се стреми да достави висок стандард на услуги во оваа област. Политиката на EPO е изградена околу следните онсовни принципи:

Завршеност: обезбедување на возможно најмногу патентна информации за потрошувачите;

Употребливост: обезбедување на патентна информација во форма која корисниците можат да разберат;

Ажурирани: обезбедување на податоците е можно побрзо по објавувањето; и

Коректност: постигнување воможно најдобар квалитет и коректност на податоците.

ЕPO е еден од светските лидери во патентните  информации и продолжува да инвестира во одржувањето и непрекинато подобрување на услугите – рече уште Benoît Battistelli

Европскиот завод за патенти  (EPO) организира конференција за патентни информации.  На ова годишно собрание учествуваа повеќе од 400 лица од вкупно 48 држави. “Јас сум посебно среќен од можноста да комуницирам  со професионалци да им ги представам  нашите проекти и да добијам фидбек. Патентните информации се во тек со најновите трендови и дигитални технологии “- рече претседателот на EPO, Benoît Battistelli. Претседателот, исто така, рече дека EPO се стреми да достави висок стандард на услуги во оваа област. Политиката на EPO е изградена околу следните онсовни принципи: Завршеност: обезбедување на возможно најмногу патентна информации за потрошувачите; Употребливост: обезбедување на патентна информација во форма која корисниците можат да разберат; Ажурирани: обезбедување на податоците е можно побрзо по објавувањето; и Коректност: постигнување воможно најдобар квалитет и коректност на податоците. ЕPO е еден од светските лидери во патентните  информации и продолжува да инвестира во одржувањето и непрекинато подобрување на услугите – рече уште Benoît Battistelli

  • September 2023
   Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   « Jan    
    123
   45678910
   11121314151617
   18192021222324
   252627282930  
 • IP4all Weekly Bulletin

  You can subscribe to the weekly IP4ALL Bulletin.

 • IP Consulting Ltd. - Intellectual Property Consulting Agency
 • Landmark-TP
 • Ivan Georgiev - Rembrand
 • Global IP Attorneys - The world's leading address guide for patent, trademark, copyright, intellectual property and IP attorneys. In just a few steps you can find your agency for registration and protection of your intellectual property, patent, design, copyright or trademark.
 • The Professional Sector Network is a referral and networking group that caters exclusively to leading firms with a history of excellence in the business, advisory and investment sectors.
 • Online source of information for the events and developments in the field of intellectual property worldwide
 • Jobs in USA
 • Become our partners
 • IP Basis®

 • IP Guide®