Република Македонија Пристапи кон Меѓународната Конвенција за Заштита на Нови Растителни Сорти

logo_upov.gif_768533276Генералниот секретар на Меѓународната унија за заштита на нови растителни сорти (УПОВ) го изрази своето задоволство и со особена чест објави дека Владата на Република Македонија,на 4 април 2011 г, го депонираше инструментот за пристапување кон Меѓународната конвенција за заштита на нови растителни сорти од Декември 2, 1961 г, кој беше ревидиран во Женева на 10 ноември 1972 година, 23 октомври 1978 г., и 19 март, 1991 г.

Споменатата Меѓународна конвенција ревидирана во 1991 година ќе влезе во сила, во Република Македонија, на 4 мај, 2011. На тој датум, земјата ќе стане членка на Меѓународната унија за заштита на нови растителни сорти.

За целите на утврдување на нејзиното учество во вкупниот износ на годишни придонеси кон буџетот на УПОВ, една петтина (0.2) од една единица на придонес ќе биде издвоен за Република Македонија.

Повеќе на: http://www.upov.int/en/news

  • November 2020
   Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   « Oct    
    1
   2345678
   9101112131415
   16171819202122
   23242526272829
   30  
 • IP4all Weekly Bulletin

  You can subscribe to the weekly IP4ALL Bulletin.

 • IP Consulting Ltd. - Intellectual Property Consulting Agency
 • Landmark-TP
 • Ivan Georgiev - Rembrand
 • Global IP Attorneys - The world's leading address guide for patent, trademark, copyright, intellectual property and IP attorneys. In just a few steps you can find your agency for registration and protection of your intellectual property, patent, design, copyright or trademark.
 • The Professional Sector Network is a referral and networking group that caters exclusively to leading firms with a history of excellence in the business, advisory and investment sectors.
 • IP Basis®

 • IP Guide®

 • Become our partners