Односите меѓу Европскиот патентен завод и САД

Односите меѓу Европскиот патентен завод и САДBenoît Battistelli- Претседател на Европскиот патентен завод (EPO) во својот  блог изјави дека е особено задоволен од односите со американските подносители кои активно ги користат услугите на EPO од 1970 година, наваму. Секоја година тие ја предводат листата во однос на европски пријави за патент , достигнувајќи 25% од вкупниот број во 2013 година, што претставува раст од 5,8% во споредба со 2012 година.

Тој исто така изјави дека е особено задоволен од средбата со Адвокатската комора на САД, Асоцијацијата на носителите на ИС и AIPLA (Американската асоцијација за права на интелектуална сопственост). Овие одлични односи меѓу EPO и САД вклучуваат и USPTO (Американскиот патентен завод), со кој што  имаме доста засилени вързки- рече претседателот на EPO, Benoît Battistelli.

“Сето ова покажува дека и покрај некои разлики меѓу нашите системи и практики, ние имаме нешто заедничко и тоа е нашата желба да реализираме заеднички потенцијал за создавање на заеднички проекти за значително подобрување на корисниците, како целина”-рече -Benoît Battistelli.

Benoît Battistelli- Претседател на Европскиот патентен завод (EPO) во својот  блог изјави дека е особено задоволен од односите со американските подносители кои активно ги користат услугите на EPO од 1970 година, наваму. Секоја година тие ја предводат листата во однос на европски пријави за патент , достигнувајќи 25% од вкупниот број во 2013 година, што претставува раст од 5,8% во споредба со 2012 година. Тој исто така изјави дека е особено задоволен од средбата со Адвокатската комора на САД, Асоцијацијата на носителите на ИС и AIPLA (Американската асоцијација за права на интелектуална сопственост). Овие одлични односи меѓу EPO и САД вклучуваат и USPTO (Американскиот патентен завод), со кој што  имаме доста засилени вързки- рече претседателот на EPO, Benoît Battistelli. “Сето ова покажува дека и покрај некои разлики меѓу нашите системи и практики, ние имаме нешто заедничко и тоа е нашата желба да реализираме заеднички потенцијал за создавање на заеднички проекти за значително подобрување на корисниците, како целина”-рече -Benoît Battistelli.

  • January 2019
   Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   « Dec    
    123456
   78910111213
   14151617181920
   21222324252627
   28293031  
 • IP4all Weekly Bulletin

  You can subscribe to the weekly IP4ALL Bulletin.

 • Recommended videoView all | 

  All inventors, wherever in the world they are, deserve to obtain adequate protection of their inventions through legislation in the field of intellectual property. During to a visit to Geneva for the WIPO 2014 Assemblies, Michelle K. Lee, Deputy Under Secretary of Commerce for Intellectual Property and Deputy Director of the USPTO, talks about intellectual property in international aspect, with the aim to create convenient environment for international trade, but namely building a better international patent system.

  It is worth noting the good example she gives with American practice – USPTO invites patent practitioners to train its experts and thus to increase the quality of its services.

 • IP Consulting Ltd. - Intellectual Property Consulting Agency
 • Landmark-TP
 • Ivan Georgiev - Rembrand
 • Global IP Attorneys - The world's leading address guide for patent, trademark, copyright, intellectual property and IP attorneys. In just a few steps you can find your agency for registration and protection of your intellectual property, patent, design, copyright or trademark.
 • The Professional Sector Network is a referral and networking group that caters exclusively to leading firms with a history of excellence in the business, advisory and investment sectors.
 • IP Basis®

 • IP Guide®

 • Become our partners