Animal Breeds

Animal BreedsЗаявката за сертификат за породи животни се подава в Патентното ведомство и се вписва в дневника на заявките за породи животни, след което се извършва експертиза в Държавната комисия по породи животни в съответствие с правилника за работа на комисията.

При експертиза на породата по същество Държавната комисия по породи животни проучва и анализира следните специални изисквания: развъдна цел; кратка характеристика на изходните породи; описание на методите за създаване на породата; продуктивни качества и морфологични особености на породата; адаптивни способности и устойчивост на заболявания; численост, племенна и генеалогична структура; район на разпространение.Експертиза по същество на породи, линии и хибриди на копринената пеперуда се извършва от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Експертизата се извършва чрез изпитвания за различимост, хомогенност и стабилност и за стопански биологични качества. Animal Breeds Animal Breeds Animal Breeds

Материалната експертиза за чуждестранни породи се извършва с поколението им, родено в нашата страна.

Правната закрила за породи животни се предоставя със сертификат, който има срок на действие 30 години от датата на издаване на сертификата.

Заявката за сертификат за породи животни се подава в Патентното ведомство и се вписва в дневника на заявките за породи животни, след което се извършва експертиза в Държавната комисия по породи животни в съответствие с правилника за работа на комисията. При експертиза на породата по същество Държавната комисия по породи животни проучва и анализира следните специални изисквания: развъдна цел; кратка характеристика на изходните породи; описание на методите за създаване на породата; продуктивни качества и морфологични особености на породата; адаптивни способности и устойчивост на заболявания; численост, племенна и генеалогична структура; район на разпространение.Експертиза по същество на породи, линии и хибриди на копринената пеперуда се извършва от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. Експертизата се извършва чрез изпитвания за различимост, хомогенност и стабилност и за стопански биологични качества. Материалната експертиза за чуждестранни породи се извършва с поколението им, родено в нашата страна. Правната закрила за породи животни се предоставя със сертификат, който има срок на действие 30 години от датата на издаване на сертификата.

  • June 2023
   Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   « Jan    
    1234
   567891011
   12131415161718
   19202122232425
   2627282930  
 • IP4all Weekly Bulletin

  You can subscribe to the weekly IP4ALL Bulletin.

 • IP Consulting Ltd. - Intellectual Property Consulting Agency
 • Landmark-TP
 • Ivan Georgiev - Rembrand
 • Global IP Attorneys - The world's leading address guide for patent, trademark, copyright, intellectual property and IP attorneys. In just a few steps you can find your agency for registration and protection of your intellectual property, patent, design, copyright or trademark.
 • The Professional Sector Network is a referral and networking group that caters exclusively to leading firms with a history of excellence in the business, advisory and investment sectors.
 • Online source of information for the events and developments in the field of intellectual property worldwide
 • Jobs in USA
 • Become our partners
 • IP Basis®

 • IP Guide®