Seminar ’’Evropski patentni sistem i zaštita patenata u Evropi’’

U Podgorici, u hotelu Premier Apart, 24. oktobra 2013. god., održan je seminar’’Evropski patentni sistem i zaštita patenata u Evropi’’, u organizaciji Evropskog patentnog zavoda (EPO), Evropske patentne akademije i Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore.

Seminar je otvorio gospodin Novak Adžić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, koji je u svom uvodnom obraćanju naglasio da ’’EPO i Zavod imaju izvanrednu saradnju, koja datira od početka rada Zavoda: Zavod je zvanično otvoren 28. maja 2008. god., a realizacija Regionalnog programa o pravima intelektualne i industrijske svojine za zemlje Zapadnog Balkana i Tursku, IPA 2007 (gdje je Zavod, zajedno sa drugim institucijama iz oblasti zaštite prava IS, bio glavni korisnik u Crnoj Gori) počela je 16. novembra 2008.god.’’ Direktor Adzić je potom rekao da je Zavod bio korisnik projekta ’’Jačanje politika industrijske i intelektualne svojine u Crnoj Gori’’, IPA 2009, da je oba projekta finansirala Evropska komisija, a implementirao EPO, i istakao da su rezultati pomenutih projekata bili izuzetno korisni za Zavod: unaprijedjena je informaciona infrastruktura i poboljšani kapaciteti Zavoda. Direktor Adžić takođe je informisao prisutne da je Seminar organizovan iz okvira Plana bilateralne saradnje između EPO-a i Zavoda, a potom pozdravio goste iz EPO-a i sve učesnike, poželio svima uspješan rad i proglasio Seminar otvorenim.

Seminar je bio izuzetno uspješan, što potvrđuje veliki broj učesnika (ukupno 36) koji su pokazali zainteresovanost za sve teme na seminaru iskazanu kroz veliki broj pitanja, kao i kroz očekivanje da će biti još seminara na temu zaštite patenata.

Izvor: http://www.ziscg.me/index.php/aktuelne-novosti/197-odrzan-seminar-’’evropski-patentni-sistem-i-zastita-patenata-u-evropi’’#

 

Post a Response

Your email address will not be published. Fields marked with * are mandatory.